Om oss

Hjem » Om oss

Oppstarten

Grøtting Olje AS er som mange vet et nyoppstarta firma, men historien rundt navnet Grøtting innen oljebransjen er lang.

Vi strekker oss helt tilbake til 1948. Krigen var over og behovet for drivstoff og andre relaterte varer bare økte. Det var det året Johan Grøtting fra Hornbroen i Hernes bestemte seg for å lage en «bensinstasjon». Hornbroen ligger akkurat på skoleskillet mellom Hernes og Sørskogbygda, der elva Horna renner.

Det ble startet i enkle kår med ei lita bu som fungerte som kiosk, og noen få tanker med enkle pumper hvor det ble solgt både bensin diesel fra BP. I butikken ble det solgt olje,dekk,bilrekvisita og såpe!?! Det fantes ingen tanksemier den gang, så bensinen måtte han hente selv på Sjursøya i Oslo med fat bakpå lasteplanet på en lastebil. Tviler sterkt på at dette ville gått med dagens krav innen HMS og ADR.

Ny tankbil

Det ble bygd ny tankbil i 1973, og i 1976 ble BP logoen byttet ut med NOROL. Enda en ny tankbil kom på starten av 80 tallet, og nye områder ble underlagt Grøtting. Vi hadde på den tiden kjøringa for hele Elverum kommune. Like etter kom behovet etter hjelp fra Grøtting på Rena, og deretter Trysil og Engerdal. Enda en tankbil på kjøpes inn, og plutselig var antallet tankbiler opp i 2!

I 1991 ble det enda en endring innad i oljeselskapet. Denne gangen gikk navnet over fra Norol og over til Statoil, slik selskapet vi kjenner til i dag. Årene gikk, kundene ble flere og flere. Det ble bygd større smørehall på stasjonen, slik at vi kunne håndtere lastebiler, dekk, personbiler etc etc. På den tiden ble det drevet bensinstasjon på gode gamle måten. I 1996 bestemte Johan Grøtting seg for å gå av med pensjon. Etter nesten 50 år i bransjen og en alder på 72 år var det vel fortjent.

Det var da sønnene som tok over hele gesjeften med bensinstasjon, tankbil og dyretransport. Barnebarn av Johan igjen kom til i arbeid, og det hele unntatt få unntak var en stor familiebedrift. I 2003 ble stasjonen leid ut til Statoil igjen av mange grunner. Vi fikk et betydelig større marked på tankbilene, og dermed ble Grøtting Transport AS opprettet. På den tiden var vi oppe i 4 tankbiler som kjørte i kommunene Elverum, Trysil-Engedal, Åmot og Stor-Elvdal, Løten, Stange, Hamar og Ringsaker.

50-tallet

På 50-tallet begynte husene rundt om å få installert parafin og oljefyring, og dermed ble det plass til nok en geskjeft. Kundene fikk servert fra løstanker på lasteplanet. Det var mildt sagt et slit på den tiden å få ut varene. Med seg på lasset hadde også Johan med seg sønnene sine som var med og hjalp til.

I 1969 fikk Johan seg endelig en skikkelig tankbil, en Bedford med 6m3 tank. Denne tankbilen ble kjørt fast av Johan’s sønn Odd Ragnar Grøtting. Kundene var på den tiden mange, men volumet var lavt. Vi hadde kunder i alle bygdene øst i Elverum, samt noe kjøring i Engerdal. Utviklingen gikk fremover, og behovet for mer moderne og større anlegg trengte seg på. I 1965 passerte byggingen av den nye Trysilveien Hernes, og Johan fant ut at å bygge en bensinstasjon der kunne være en lur idé. Skeptikerne var mange, men stasjonen ble bygd, og den står der den dag i dag som Statoil Hernes, en av Østlandets største bensinstasjoner. Årsaken til den store trafikken på Statoil i Hernes kan nok være at den er midt i blinken for Trysilfjellets kunder.

Grøtting Olje AS

I 2010 ble en tankbil til kjøpt inn, og vi fikk en ansatt fra Tynset. Med tankanlegg på Auma blir det kjørt ut til kunder i Tynset, Alvdal, Folldal, Rendalen, Tolga og Os.

Den største endringen innad i familiebedriften ble nok gjort 01.01.2013. Odd Ragnar Grøtting valgte av mange årsaker å gi stafettpinnen videre til barna sine igjen. Søsknene Elin og Kent Roar Grøtting dannet da Grøtting Olje AS. Med seg på eiersiden fikk de med Tom Jørgensen fra Kongsvinger. Han har kjørt tankbil på Kongsvinger de siste 12 årene og har servet kunder i hele sør-fylket. På denne måten ble Grøtting Olje As en aktør for hele Innlandet. På grunn av dette blir vi mer fleksible til fordel for kundene. Vi gjør større innkjøp, noe som gir kundene en mer fordelaktig pris.